Uitslag gegevens van het app-formulier

75 meldingen formulier

Alert ontvangen

 • Ja
 • Nee

Tik op de kleur om het aantal te zien

Geluid waargenomen

 • Ja
 • Nee

Tik op de kleur om het aantal te zien

Alert om 14.30 ontvangen

 • Ja
 • Nee

Tik op de kleur om het aantal te zien

Tevreden over de App

 • Ja
 • Nee

Tik op de kleur om het aantal te zien

Opmerkingen niet tevreden over de app

De volgende opmerkingen zijn geplaatst door vrijwilligers die nee hebben ingevuld in het vak “Ik vond de test alert duidelijk en alles werkte” :

 1. iOS app werd wel heel traag. Menu’s bijna niet meer toegankelijk. Uiteindelijk app opnieuw opgestart. Vragenlijst werd pas zichtbaar na indrukken melding in het scherm van het tekstballonnetje. Op website helemaal geen vragenlijst te vinden.
 2. Toen ik de app opende omdat ik tor net dus geen melding ontvangen had zag ik alleen een rood gekleurd 1tje rechters boven in de hoek. Heb dus geen popup met geluidssignaal ontvangen.
 3. Hoorde niets op mijn telefoon. Zat op de test te wachten. Daarna om 15:50 ingelogd en zag toen een testalert staan.
 4. Geen geluidsnotificatie gehoord.
 5. Kreeg de melding in beginscherm van telefoon. Toen ik naar de app ging zag ik niets, ook niet bij de push history. Ik was al die tijd wel ingelogd. Ok bij het menu niets te zien. Na diverse keren uitloggen en opnieuw inloggen werd de melding in de app zichtbaar, waarna deze kon worden aangeklikt en deze brief verscheen.
 6. Geen geluid bij de test (zou volgens mij een geluid zoals een nl alert verdienen).  Omdat ik veel werkberichten krijg valt het vst alert niet op. In de mobiele versie van dit formulier zijn de antwoordvelden niet duidelijk. Wel onwijs gaaf: het logo wat je ziet.
 7. Geluid niet gehoord.
 8. Bij controle van de app zag ik dat er een melding was geweest, heb geen melding geluid gehad.
 9. Ik dacht dat de app direct gelijkend was naar het in te vullen formulier. De melding aan zich, werkt wel
 10. Heb de melding wel ontvangen, maar kon niet inloggen op de web pagina om de test af te ronden.

Oplossingen / oorzaken van het niet goed werken van de App

De test alert die we hebben verzonden was voor ons ook een test en tevens een leer moment. Het volgende wat wij uit de test hebben geleerd zijn:

 1. Teveel vrijwilligers gingen direct naar het formulier waardoor deze tijdelijk niet (goed) functioneerde voor een aantal vrijwilligers.
 2. De link in de melding was door mij onduidelijk aangegeven, er had moeten staan: “tik op deze melding om de link te openen”.
 3. In de toekomst wordt de link een verwijzing naar Google Maps zodat je de route kunt plannen en zal de overbelasting uit blijven.
 4. Het eventuele aanmelden voor een zoekactie zal alleen nog via de besloten Facebook pagina plaatsvinden, dit om overbelasting van het aanmeldformulier op de website te voorkomen.
 5. Notitie dat het formulier niet bereikbaar was gaat niet meer voorkomen omdat de link niet meer naar een formulier gaat.

 

Aan bovenstaande punten gaan we nog hard werken, we zullen in de komende tijd stapsgewijs de app uitrollen onder de overige vrijwilligers. De app is nog steeds in de testmodus en u kunt nog test meldingen ontvangen de komende periode.

Het sms alert is leidend!