VETERANEN SEARCH TEAM

STICHTING VETERANEN SEARCH TEAM

Algemene gegevens:
Radewijkerweg 55
7791 RK RADEWIJK
06-43 54 98 02
RSIN/fiscaal nummer: 8582.01.823
KvK nummer: 70227527
IBAN: NL 64 RABO 0325448744

Bestuurders:
Voorzitter: D. van der Kraats
Vice Voorzitter: E. Bosch
Secretaris: S. Klaarenbeek
Penningmeester: M. van der Kraats
Operationeel: M. Haverland

Functieomschrijvingen:
De functieomschrijvingen van de bestuursleden staan vermeld in de statuten.

Financiële verantwoording:
Een financiële verantwoording volgt in het 1e kwartaal van het 1e boekjaar.

Actueel overzicht van activiteiten:
10-2018 inzet omgeving Afferden
10-2018 inzet omgeving Boxmeer
08-2018 inzet omgeving Amersfoort
06-2018 inzet omgeving Bloemendaal
05-2018 inzet omgeving Nunspeet
02-2018 inzet omgeving Castricum
01-2018 inzet omgeving Assen
12-2017 inzet omgeving Leeuwarden
10-2017 inzet omgeving Den Dolder

Mission statement:
De Stichting VST stelt zichzelf tot doel om van grote toegevoegde waarde te zijn voor de overheidsdiensten bij een vermissing*. Wij bundelen hier de kracht en kennis van veteranen en overig geüniformeerd personeel. Onderscheidend vermogen ligt in het handhaven van discipline, respect voor de zaak en de participatiedrang onder de vrijwilligers.

Als bijkomstig voordeel geldt dat de meerderheid van de vrijwilligers door hun inzet tijdens missies niet of deels niet in staat zijn deel te nemen aan het bedrijfsleven. Inzet bij de Stichting geeft hen kracht en motivatie. Dit werkt in alle gevallen herstel verhogend met verbeterde kansen op de arbeidsmarkt. De Stichting VST ondersteunt hen, die daar behoefte aan hebben, in het vinden van een baan.

*: Van een vermissing is voor de Politie sprake als een persoon onverwacht verdwenen is en het onbekend is waar hij/zij nu is. Zijn/haar afwezigheid is afwijkend ten opzichte van het normale gedrag. En het moet in het belang van de vermiste persoon zijn dat deze wordt gevonden.

Hoofdlijnen van het beleidsplan:
De Stichting VST bestaat voor 90% uit (actief dienende) veteranen. De rest zijn vertegenwoordigers van overige geüniformeerde diensten.

Naast de ervaring en training opgedaan in (missie gerelateerde) veldtrainingen ontwikkelt de Stichting haar vrijwilligers door middel van training. Hierbij wordt gebruik gemaakt van externe trainers en interne kennisbronnen.

De financiële middelen komen hoofdzakelijk uit sponsoring en donaties. Geld is noodzakelijk voor inzet van kleding en materieel, voeding en transport, alsmede opleiding en ontwikkeling.

De penningmeester houdt het overzicht over inkomsten en uitgaven en keurt daar waar nodig aan de hand van het beleidsplan aanvragen goed of keurt deze af als deze in strijd zijn met het beleidsplan.

Bestuursleden zijn bevoegd kostendekkende declaraties te voeren over vervoer, nimmer voor uren. Bestuursleden hanteren een erecode welke het financieel gezond houden van de Stichting waarborgt.