Veel gestelde vragen. Klik op de + voor meer informatie

Vragen m.b.t. een inzet:

Kan ik zonder training deelnemen aan een inzet?

Ja, dit kan. Je wordt dan tijdens de inzet gekoppeld aan een meer ervaren vrijwilliger. Zo kun je al doende leren.

Welke kleding draag ik tijdens een inzet?

Makkelijke kleding die aangepast is op de weersomstandigheden. Camouflagekleding is niet toegestaan. Mocht je kleding hebben die door het VST ter beschikking is gesteld dan draag je die.
Advies is om droge/schone kleding mee te nemen zodat je je na de inzet kunt omkleden.

Moet ik eten en drinken meenemen bij een inzet?

Tijdens een inzet wordt voor eten en drinken gezorgd.

Moet ik me afmelden voor een inzet?

Je hoeft je niet af te melden voor een inzet.

Kan ik me tijdelijk afmelden voor om ingezet te worden?

Wanneer je langer niet inzetbaar bent dan kun je dat via info@veteranensearchteam.nl doorgeven. Je wordt dan op tijdelijk inactief gezet. Als je dan weer inzetbaar bent dan kun je dat ook weer aangeven.

Kan ik ook gewoon deelnemen aan een inzet als ik de vermiste ken?

Ja, mits je dat aangeeft bij de inzet coördinator/groepscommandant. Hij kan dan met je kijken welke taak verstandig is voor je om op te pakken.

U wordt benaderd door zoekorganisaties die hun diensten aanbieden.

Nederland telt meerdere organisaties die zich inzetten om vermiste personen terug te vinden. De meeste organisaties zijn net als het VST professioneel uitgerust.

Enkele tips:

  • De politie is het orgaan die ontvangen tips uitloopt. Een zoekorganisatie heeft geen enkele reden om een eigen telefoonnummer te vermelden bij een oproep om tips. Enige juiste is een verwijzing naar de politie, dit kan evt anoniem.
  • Een goed georganiseerde organisatie schrijft niet over een inzet, dat doet de media of politie wel. Laat u niet leiden door een website of social media van een organisatie.
  • Vraag bij de politie na wat de ervaringen zijn met betreffende organisatie.
  • Wat is de drijfveer van de organisatie? Is dat een bijdrage willen leveren aan de maatschappij of is de inzet uit emotie? Emotie is vaak een slechte raadgever.
  • Geen enkele organisatie kan u garanties geven of toezeggingen doen ondanks de beste intenties van betreffende organisatie.

Mocht u enige twijfel over een organisatie hebben, laat het advies van de politie u leiden. Mogelijk staat het advies u op dat moment niet aan maar het kan schade aan het onderzoek voorkomen.

 

Overige vragen:

Waar geef ik adreswijzigingen door?

Je kunt de wijziging mailen naar info@veteranensearchteam.nl

 

Wanneer zijn de trainingsdagen?

Trainingsdagen worden aan het begin van ieder jaar ingepland. Deze vinden op verschillende locaties in Nederland plaats om reisafstanden voor onze vrijwilligers te beperken. Als de trainingsdagen zijn ingepland wordt dit via Facebook en een nieuwsbrief gecommuniceerd. Je kunt je dan via het besloten deel van de website inschrijven.

 

Wanneer worden de reiskosten uitbetaald?

Over het algemeen binnen 10 weken. Mocht je na 10 weken nog niks hebben ontvangen stuur even een mail naar mariska@veteranensearchteam.nl

 

Hoe kan ik een blauwe jas krijgen?

Vanaf je 3e inzet kun je bij de koffie- en theekraam aangeven dat je een blauwe jas wilt. Deze wordt dan ter beschikking gesteld (zolang de voorraad strekt).

 

Hoe kan ik een doneeractie opzetten?

Neem hiervoor contact op met mariska@veteranensearchteam.nl

 

Ik ben mijn inloggegevens voor de website kwijt. Kan ik die opnieuw aanvragen?

Stuur een mail naar info@veteranensearchteam.nl. Dan ontvang je van zo snel mogelijk nieuwe inloggegevens.