Via de ideeënbus kwamen de volgende ideeën en opmerkingen binnen. Bij deze wil ik die namens het bestuur met jullie delen inclusief een reactie;

Idee; Ton Splinter gaf aan dat hij uit gesprekken met andere vrijwilligers bij een inzet, begreep dat er door werkgevers aan een VST ér vrij gegeven wordt om te kunnen deelnemen aan een inzet. Het idee is om deze werkgevers hiervoor te bedanken. ( wellicht heeft dit een gift of donatie tot gevolg )
Antwoord; als de VSTér die het betreft, aan het info adres een mail stuurt met de benodigde gegevens kunnen we hier aandacht aan geven op de website/ facebook pagina.

Idee; Jacques Bielars was het opgevallen dat er bij een inzet niet door iedereen gewerkt werd met de kaartjes met de eigen persoonsgegevens, wat in het vakje op het hesje geschoven kan worden. Aangezien Jacques relatief nieuw was en niemand kende vroeg hij zich terecht af, indien hij door bv een valpartij bewusteloos zou raken, iemand zou weten wie hij was. Tenslotte moet er geen tweede zoektocht binnen een zoektocht ontstaan.
Antwoord; behalve dat we willen benadrukken dat iedereen ten alle tijden een ID met persoonsgegevens op zak dient te hebben, willen we zowel in de opleiding als bij een inzet het gebruik van de kaartjes weer onder de aandacht brengen. Het is de taak van de groepscommandant en plava om er op toe te zijn dat elke pax in de linie een volledig ingevuld exemplaar in het hesje geplaatst heeft. Blanco exemplaren zullen in de kisten aanwezig zijn.

Idee; Nico de Ruiter kwam met het idee om op de facebook pagina, in een inzet oproep, elke tekst vooraf te laten gaan van datum en tijdstip. Met name bij teksten als: “graag nog aansluiten “en” inzet niet meer nodig”, geeft dit duidelijkheid voor diegene die het inzet verzoek voor het eerst leest.
Antwoord; deze procedure was al zo opgezet, maar bleek in de praktijk wel eens vergeten te worden. Vanaf heden wordt er weer op gelet en wordt elke melding vooraf gegaan van datum en tijdstip.

Het bestuur staat altijd open voor ideeën, ter verbetering van onze werkwijze. Dus onze dank

Samen voorwaarts
Remko Plomp

Heeft u een goed idee? Vult u dan het formulier in.

Vult u alle velden zo goed mogelijk in zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Alvast bedankt!