VST Nieuws

Bij een grote zoekactie naar een vermist meisje (17) in Alphen aan den Rijn heeft de politie bijstand gekregen van zo’n zestig vrijwilligers van het Veteranen Search Team. Het meisje werd rond kwart over vier door een zorginstelling als vermist opgegeven. Vanwege haar verstandelijke beperking en omdat ze zorg nodig had, besloot de politie tot een grootschalige zoekactie. Rond half tien in de avond is zij in goede gezondheid aangetroffen.

De politie maakte via sociale media bekend dat het meisje voor het laatst was gezien in de omgeving van de sporthal aan de Cornelis Geellaan. ,,Wij maakten ons zorgen om haar gezondheid. Het gaat hier om een meisje met een beperkte ontwikkeling’’, gaf een politiewoordvoerder als reden aan voor de grootschalige zoekactie.

Bij de zoekactie waren zo’n zestig oud-militairen, politieagenten en brandweerlieden betrokken die zijn aangesloten bij het Veteranen Search Team. Die organisatie bestaat nu zo’n drie jaar en kan een beroep doen op zo’n 1600 vrijwilligers in het land. ,,Zo’n twee keer per maand wordt er een beroep op ons gedaan. De opkomst in Alphen is wat wij gemiddeld meemaken’’, aldus een woordvoerder van de organisatie.

 

Bron: leidschdagblad.nl