Missie en visie

Wie we zijn
en wat we doen

Ontdek alles over
stichting Veteranen
Search Team

Wij zijn het VST. Eén team van vrijwilligers met een specifieke achtergrond. Wij zijn Veteranen, politie of afkomstig uit overige geuniformeerde beroepen. Onze achtergrond en ervaring maakt dat wij over een groot doorzettingsvermogen beschikken. Wij zijn getraind om doelen te behalen, missies te voltooien. Wij zoeken tot we het maximale behaald hebben, wat de omstandigheden ook zijn. Wij vechten voor duidelijkheid. Geheel belangeloos, omdat families recht hebben op antwoord.

Onze missie

De lat ligt hoog

Onze missie

Het op gedisciplineerde wijze ondersteunen van de politie tijdens urgente vermissingen van personen in een adviserende en uitvoerende rol waarbij de politie te allen tijde de regie behoudt. 

Onze visie

De ambities zijn groot

Onze visie

Het redden van mensen op land, 24/7 en onder alle omstandigheden. De inzet vindt altijd plaats op vrijwillige basis door getrainde professionals. Middels het delen van kennis en ervaring met de politie dragen we bij aan effectievere opsporingsmethodes naar vermiste personen. Met de inzet van het VST dragen we bij aan erkenning en waardering voor de geüniformeerde beroepen en het vergroten van het veiligheidsgevoel in de Nederlandse samenleving.

Presentaties

VST op locatie

Presentaties

Het VST verzorgt presentaties bij bedrijven en organisaties. In overleg met u kunnen wij bij u op locatie een presentatie verzorgen varierend van 1 tot 2 uur. In de interactieve presentatie gaan we in op de onderwerpen "zoeken naar vermiste", "kameraadschap en discipline"en "veerkracht". 

De presentaties worden verzorgd door ervaren vrijwilligers die het verhaal over het VST op een boeiende, humorvolle wijze kunnen overbrengen.

Samen maken we een verschil

Onze inzet in cijfers

Bekijk de cijfers die het hart van ons werk vormen. Het Veteranen Search Team is toegewijd aan het aanpakken van vermissingszaken en het bieden van hoop aan families. Onze statistieken spreken voor zich.
  • Dit is het aantal uren die onze vrijwilligers ingezet zijn in 2023.
  • x
    Is het VST in 2023 op verzoek van politie ingezet tijdens een urgente vermissing.
  • u
    Vanuit het gehele land kunnen we binnen 2 uur ter plaatse zijn om een zoekactie te starten.
  • Getrainde en gemotiveerde vrijwilligers staan klaar om een vermiste thuis te brengen.

Liever direct contact

Contactformulier

Maandag t/m Vrijdag van 08:00 tot 17:00, Zaterdag van 09:00 tot 15:00 zijn wij telefonisch bereikbaar.
RSIN/Fiscaal-nummer: 8582.01.823
BTW-nummer: NL858201823B01
KvK-nummer: 70227527
IBAN: NL 64 RABO 0325448744