De helden in het veld

Onze vrijwilligers

Heb je een achtergrond in uniformdiensten en mis je het kameraadschap? Wil je nog steeds de samenleving dienen? Meldt je dan aan bij het VST! Zet je ervaring en vaardigheden in om anderen te helpen en maak deel uit van een hecht team. Samen maken we het verschil!

De Achtergrond van VST Vrijwilligers

De Achtergrond van VST Vrijwilligers

Om vrijwilliger te worden bij het VST moet je uit het juiste hout gesneden zijn, want een zoekactie is 100% teamwork met kameraadschap als basis. Vrijwilligers van het VST hebben een geüniformeerde achtergrond, waarbij 85% van de vrijwilligers veteranen zijn. Dit zijn (oud)militairen die hun land dienden in oorlogsgebieden of tijdens vredesmissies.

De overige 15% van de vrijwilligers hebben een achtergrond bij de politie, brandweer, ambulance of als boswachter. Ongeveer 80% van de vrijwilligers werkt niet meer in uniform, maar hun vaardigheden blijven van grote waarde. Bij het VST vinden deze vrijwilligers de kameraadschap terug en kunnen ze hun kennis en kunde inzetten om vermiste personen te helpen.

De inzet van de VST vrijwilligers

Vrijwilligers van het VST zijn helden die alles laten vallen om met hun kameraden gestructureerd gebieden af te zoeken naar een mens in nood. Mannen en vrouwen die begrijpen wat je met teamwork en discipline kunt bereiken en bereid zijn tot het maximale te gaan om iemand thuis te brengen.

Heb jij een geüniformeerde achtergrond en herken je jezelf in bovenstaande?

 

Word een held

Vacatures

 • Inzetchauffeur
  Vrijwillig intern

  Ben je in bezit van Rijbewijs BE en rijkt je rijervaring verder als 1x per jaar met de caravan naar Spanje? Het VST zoekt inzetchauffeurs met gevoel voor verantwoording, een aanpakkersmentaliteit en woonachtig in de regio Zeist (+/- 15 minuten).

   

 • Flanker
  Vrijwillig intern

  Heb je een sterk orientatiegevoel en gewend met lopen op kompas? 

 • Drone piloot
  Vrijwillig intern

  Kom jij het droneteam versterken als drone piloot?

Vrijwilliger worden

Max. 16,00MB
RSIN/Fiscaal-nummer: 8582.01.823
BTW-nummer: NL858201823B01
KvK-nummer: 70227527
IBAN: NL 64 RABO 0325448744