Tilbox ondersteunt VST met opbergkisten voor materiaalaanhanger

Samen sterker in de zoektocht naar vermisten.

Tilbox levert opbergkisten voor de nieuwe materialenaanhanger van het Veteranen Search Team.

Na de afronding van de aanhanger kregen we de kans om deze te bewonderen en spraken we met Dennis van der Kraats, directeur van VST en veteraan.

Een belangrijke missie vraagt om goede materialen

Het Veteranen Search Team (VST) is dé expert in het opsporen van vermiste personen in Nederland. De stichting bestaat uit 2.753 vrijwilligers, van wie 85% (oud-)militair is. De overige vrijwilligers komen uit uniformberoepen zoals politie, brandweer, ambulance en zelfs boswachters. Met hun gezamenlijke ervaring staan zij paraat om binnen twee uur na een melding een zoekactie te starten. Vorig jaar alleen al voerde VST 109 zoekacties uit, altijd in opdracht van de politie.

"Bij elke vermissing zetten we 50 tot 100 vrijwilligers in, die gemiddeld 4 tot 8 uur zoeken," vertelt Dennis. "We gebruiken dan verschillende voertuigen en materialen, en hebben daarvoor betrouwbare opbergoplossingen nodig. Onze nieuwe materiaalaanhanger moet plek bieden voor alles, van drones tot brancards."

Op maat gemaakte opbergkisten van Tilbox

Voor de nieuwe plateauwagen van 311x200 cm heeft VST Tilbox gevraagd om mee te denken over de inrichting van de aanhanger. Er zijn gekozen voor op maat gemaakte kisten van het Tilbox-model, voorzien van scharnieren bovenop, beluchtingsdoppen, gasveren, rubberen afdichtingen en stevige T-drop sloten.

Aan beide zijden van de aanhanger zijn deze kisten geplaatst, waardoor ertussenin ruimte is voor divers inzetmateriaal zoals elektrische mountainbikes en andere essentiële uitrusting.

Dennis gaf aan bijzonder enthousiast te zijn over de productconfigurator Tilsmart, waarmee hij de kisten eenvoudig kon samenstellen. “De configurator werkt echt fantastisch,” vertelt hij. "Het maakt het makkelijk om precies te krijgen wat we nodig hebben, zonder gedoe."

Door gebruik te maken van Tilsmart kon VST de kisten precies afstemmen op hun specifieke wensen en de robuuste eisen waaraan het materiaal moet voldoen.

Betrokkenheid van bedrijven is goud waard

Het Veteranen Search Team werkt niet alleen. Hun waardevolle werk is grotendeels afhankelijk van de steun van partners zoals Defensie, die onder andere huisvesting biedt. VST zoekt ook naar partners in het bedrijfsleven om hun missie te ondersteunen.

"Wij willen bedrijven betrekken bij onze missie," zegt Dennis. "Niet door gratis spullen te vragen, maar door samenwerkingen op te zetten die voor beide partijen voordelig zijn. We bieden de mogelijkheid om materialen tegen inkoopprijs in te kopen en bedrijven zichtbaarheid te geven bij relevante doelgroepen zoals defensie en politie."

Deze gezamenlijke inspanning van verschillende partners zorgt ervoor dat VST zijn werk kan blijven doen en vermiste personen veilig thuis kan brengen.

Samen voor een veiliger Nederland

De steun van bedrijven zoals Tilbox helpt het Veteranen Search Team om hun belangrijke werk voort te zetten, ook nu het aantal inzetten in de eerste helft van dit jaar alweer is toegenomen.

Daarnaast breidt de stichting zich uit: dit jaar opent VST een tweede locatie in het zuiden van het land, gevolgd door een vestiging in het noorden.

Tilbox is trots om een bijdrage te leveren aan deze toegewijde groep vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor dat Nederland veiliger wordt en dat vermisten sneller en veiliger naar huis kunnen worden gebracht.