Extra schenking voor verdere groei VST

Vfonds heeft bij de Nationale Postcode Loterij een aanvraag ingediend voor een extra schenking voor Stichting Veteranen Search Team (VST). Deze aanvraag is toegekend, waarmee het VST verder kan professionaliseren en de groeiambities waar kan maken.

Het VST is in 2017 opgericht door veteranen en ondersteunt de politie bij het zoeken naar vermiste personen. In 2018 ontving VST een eerste financiële bijdrage van Vfonds. In eerste instantie werden de middelen ingezet voor het organiseren van reünies voor de vrijwilligers en achterban. Nu investeert men in middelen en mensen die helpen bij de zoektocht naar vermiste personen.

Professionalisering en groei
Het VST zoekt op verzoek van politie naar vermiste personen. Ruim 2600 getrainde vrijwilligers (veteranen, maar ook mensen van politie, brandweer en ambulancepersoneel) staan dag en nacht klaar om te gaan zoeken, wat de omstandigheden ook zijn. Met een basis in de gemeente Zeist is het VST in staat om binnen 2 uur te starten met een zoekactie in Nederland.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan nu een extra schenking van € 500.000,- worden gedaan. Met het geld maakt Vfonds verdere professionalisering en groei van het Veteranen Search Team mede mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld trainingsprogramma’s verder worden ontwikkeld, ICT-systemen worden verbeterd en materialen worden gekocht.

Vfonds is al jaren beneficiant van de Postcode Loterij. Vfonds wil heel Nederland in beweging brengen voor vrijheid en democratie. De organisatie steunt daarom jaarlijks ruim 200 projecten die hieraan bijdragen.

Marieke van Schijndel, directeur-bestuurder bij Vfonds: “VST doet ontzettend belangrijk werk. Veteranen zetten hun unieke vaardigheden in bij persoonsvermissingen en we zijn dan ook erg blij dat wij hen verder kunnen helpen met deze extra schenking”.

Dennis van der Kraats, oprichter en directeur het Veteranen Search Team: “We zijn ontzettend blij met de waardering en erkenning van de Nationale Postcode Loterij voor ons noodzakelijke werk. We hopen hiermee onder andere een stap te zetten in het terugbrengen van onze reactietijd van twee uur naar één uur.”